Pudingos kráter szelet
Ez az egyik kedvenc sütim. Egyszerű, de nagyszerű és nem kell hozzá sok alapanyag. Bármilyen pudinggal elkészíthető, akár egyfélével, akár kétfélével, de meggyet vagy más gyümit is rakhattok a tésztájába.
Hozzávalók:
5 tojás
200 g cukor
200 g finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor (lehetőleg 100%-os kakaó)
1 csomag sütőpor
80ml tej
80ml olaj
A töltelékhez:
1 zacskó vaníliás pudingpor
1 zacskó puncs ízű pudingpor
6 ek cukor
8 dl tej
A mázhoz:
200 ml tejföl
125 ml görög joghurt
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor
Elkészítés:
1. Először főzzük meg a 2 csomag pudingport külön külön 4-4 dl tejben és 3-3 ek cukorral. Ha kész van, csak tegyük félre hűlni.
2. Válasszuk külön a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgákat keverjük el a cukorral és a tejjel. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, kakaóport és az olajat.
3. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd először csak a felét forgassuk bele a kakós masszába. Lazítsuk fel, hogy könnyen keverhető legyen, ezután hozzáadhatjuk a maradék tojásfehérjét is.
4. Sütőpapírral kibélelünk egy 22x38 cm-es tepsit és beleöntjük a kakaós masszát. A pudingokból evőkanalanként belerakunk a masszába, csak úgy random. Minél tarkább annál jobb.
5. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra és berakjuk a sütit sülni kb. 20 percre.
6. Közben elkészítjük a mázat a tetejére. A tejfölt elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral és sima cukorral. 20 perc után kivesszük a sütit, rákenjük a mázat a tetejére és visszarakjuk további 10 percre sülni.
7. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e rendesen. Hidegen tálaljuk.