2015. jan 21.

Pudingos kráter szelet

írta: Nikolett Bóta
Pudingos kráter szelet

dsc_0062.JPG

Ez az egyik kedvenc sütim. Egyszerű, de nagyszerű és nem kell hozzá sok alapanyag. Bármilyen pudinggal elkészíthető, akár egyfélével, akár kétfélével, de meggyet vagy más gyümit is rakhattok a tésztájába.

Hozzávalók:

5 tojás

200 g cukor

200 g finomliszt

2 ek cukrozatlan kakaópor (lehetőleg 100%-os kakaó)

1 csomag sütőpor

80ml tej

80ml olaj

A töltelékhez:

1 zacskó vaníliás pudingpor

1 zacskó puncs ízű pudingpor

6 ek cukor

8 dl tej

A mázhoz:

200 ml tejföl

125 ml görög joghurt

1 csomag vaníliás cukor

2 ek cukor

dsc_0061.JPG

Elkészítés:

1. Először főzzük meg a 2 csomag pudingport külön külön 4-4 dl tejben és 3-3 ek cukorral. Ha kész van, csak tegyük félre hűlni.

2. Válasszuk külön a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgákat keverjük el a cukorral és a tejjel. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, kakaóport és az olajat.

3. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd először csak a felét forgassuk bele a kakós masszába. Lazítsuk fel, hogy könnyen keverhető legyen, ezután hozzáadhatjuk a maradék tojásfehérjét is.

4. Sütőpapírral kibélelünk egy 22x38 cm-es tepsit és beleöntjük a kakaós masszát. A pudingokból evőkanalanként belerakunk a masszába, csak úgy random. Minél tarkább annál jobb.

5. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra és berakjuk a sütit sülni kb. 20 percre.

6. Közben elkészítjük a mázat a tetejére. A tejfölt elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral és sima cukorral. 20 perc után kivesszük a sütit, rákenjük a mázat a tetejére és visszarakjuk további 10 percre sülni.

7. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e rendesen. Hidegen tálaljuk.

dsc_0060.JPG

Szólj hozzá

sweet