2015. jan 18.

Tandoori csirke / Tandoori chicken

írta: Nikolett Bóta
Tandoori csirke / Tandoori chicken

dsc_0056.JPG

Ezt az indiai ételt hagyományosan tandoori kemencében készítik, de mivel az nem fordul elő minden háztartásban jelen esetben megelégszünk a sütővel is. Bármilyen csirke alkatrészből elkészíthetőÉ csirkemell, csirkeszárny, alsó vagy felső comb. A lényeg úgyis a fűszerkeveréken van.:)

Hozzávalók:

500g csirkemell (vagy akármelyik része a csirkének)

175ml natúr joghurt

1 tk garam masala

1 tk őrölt gyömbér

1 tk fokhagymapor vagy pép

1 és fél tk őrölt chili

1/2 tk kurkuma

1 tk őrölt koriander

1 ek citromlé

1 tk só

2 ek kukoricaolaj

(ízlés szerint rakhatunk bele paprikát és cukkinit is felkockázva)

1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A joghurtot összekeverjük az olajjal, citromlével és a fűszerekkel.

2. Forgassuk bele a joghurtos fűszerkeverékbe a csirkét, úgy, hogy mindenhol alaposan befedje.

3. Tegyük be a hűtőbe 3 órára, hogy alaposan összepácolódjon.

4. A sütőt melegítsük elő 240°C-ra. Egy hőálló tálba tegyük bele a csirkét és süssük kb. 30 percig.

5. Köretnek csináljunk hozzá kurkumás jázmin rizst és salátát.

dsc_0057.JPG

 

 A most popular Indian chicken dish which is cooked in a clay oven called tandoor. Though the authentic tandoori flavour is very difficult to achieve in conventional ovens, this version still makes a very tasty dish.

Ingredients:

500 g chicken breast (sliced) or 4 chicken quarters

175 ml natural low-fat yogurt

1 tsp garam masala

1 tsp ginger pulp

1 tsp garlic pulp

1 1/2 tsp chili powder

1/2 tsp turmeric

1 tsp ground coriander

1 tbsp lemon juice

1 tsp salt

2 tbsp corn oil

1. Cut the chicken breast into stripes. 

2. Mix together the yogurt, oil, lemon juice and every seasoning (garam masala, chili powder, ginger, garlic, turmeric, coriander, salt).

3. Cover the chicken breast stripes with the spice mixture and leave to marinate for about 3 hours.

4. Preheat the oven to 240°C. Put the chicken pieces into an ovenproof dish. Bake it in the oven for 25-30 minutes or until the chicken is cooked well.

5. You can serve it with jasmine rice and salad.

dsc_0058.JPG

Szólj hozzá