2015. sze 15.

Fahéjas étcsokis almás süti

írta: Nikolett Bóta
Fahéjas étcsokis almás süti

12023146_1107896365908122_1441822479_n.jpg

Ismét egy könnyen elkészíthető recepttel jövök. Igen, igen, már megint...Sajnos (vagy nem sajnos) sokat dolgozok, így hét közben főleg a gyors receptek maradnak, mert túl fáradt vagyok órák hosszat bíbelődni a kajákkal. Gondolom sokan vagyunk így ezzel. Ez a süti viszont nem csak a ,,hamar összedobjuk" kategóriában nevezhet, hanem az egészségesben is. Alma, hajdinaliszt és fahéj az alapja. A fahéj amúgy nagyon jó vércukorszint szabályzó és nem mellesleg finom is.:)

Hozzávalók:

30 dkg cukor (vagy 15 dkg Truvia , én ezt használtam így majdnem cukormentes a süti)

15 dkg finomliszt

15 dkg hajdinaliszt

fél dl tej

2 tojás

4 savanyú alma

1 csomag sütőpor

1 dl olaj (én olivaolajat használtam)

fahéj ízlés szerint

10 dkg jó minőségű étcsoki

12029013_1107896332574792_787726486_n.jpg

Elkészítés:

1. A tojásokat a cukorral egy konyhai robotgép segítségével összekeverjük. Az almát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tojásokat, olajat, tejet, fahéjat, almát és jó alaposan összekeverjük, hogy közepesen folyós tésztát kapjunk. Ha túl masszívnak találjuk a tésztát, akkor mehet még bele egy kis tej.

3. Utoljára a darabokra tört étcsokit rakjuk bele, én mondjuk étcsoki pasztillát hasynáltam, így azt már nem kellett darabokra törni.

4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk és sütőpapírt rakunk bele, majd beleöntjük a masszát.

5. 180ºC-on sütjük tűpróbáig.

12030890_1107896395908119_1791337825_n.jpg

Szólj hozzá

csoki gabona