Fahéjas étcsokis almás süti
Ismét egy könnyen elkészíthető recepttel jövök. Igen, igen, már megint...Sajnos (vagy nem sajnos) sokat dolgozok, így hét közben főleg a gyors receptek maradnak, mert túl fáradt vagyok órák hosszat bíbelődni a kajákkal. Gondolom sokan vagyunk így ezzel. Ez a süti viszont nem csak a ,,hamar összedobjuk" kategóriában nevezhet, hanem az egészségesben is. Alma, hajdinaliszt és fahéj az alapja. A fahéj amúgy nagyon jó vércukorszint szabályzó és nem mellesleg finom is.:)
Hozzávalók:
30 dkg cukor (vagy 15 dkg Truvia , én ezt használtam így majdnem cukormentes a süti)
15 dkg finomliszt
15 dkg hajdinaliszt
fél dl tej
2 tojás
4 savanyú alma
1 csomag sütőpor
1 dl olaj (én olivaolajat használtam)
fahéj ízlés szerint
10 dkg jó minőségű étcsoki
Elkészítés:
1. A tojásokat a cukorral egy konyhai robotgép segítségével összekeverjük. Az almát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tojásokat, olajat, tejet, fahéjat, almát és jó alaposan összekeverjük, hogy közepesen folyós tésztát kapjunk. Ha túl masszívnak találjuk a tésztát, akkor mehet még bele egy kis tej.
3. Utoljára a darabokra tört étcsokit rakjuk bele, én mondjuk étcsoki pasztillát hasynáltam, így azt már nem kellett darabokra törni.
4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk és sütőpapírt rakunk bele, majd beleöntjük a masszát.
5. 180ºC-on sütjük tűpróbáig.