2015. jan 01.

Tiramisu / Tiramisu

írta: Nikolett Bóta
Tiramisu / Tiramisu

dsc_0385.JPG

Kezdjük az új évet a kedvenc desszertemmel, a tiramisuval. Évek óta ugyanúgy készítem el, és mindig nagyon finomra sikerül. Ha ezt a receptet követitek, akkor nem történhet tragédia, ráadásul egyszerű, mint az 1x1.

Hozzávalók:

500g mascarpone sajt

3 tojás fehérje

3 tojás sárgája

150g cukor

1 tk rum aroma

kávé+tej+cukor

kakaópor a tetejére

babapiskóta

1. Válasszuk külön a tojások sárgáját és fehérjét. A tojások sárgáját a cukorral fehérre keverjük, hozzákeverjük a mascarponét és a rum aromát.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

3. A kávét lefőzzük, megcukrozzuk és öntünk bele egy pici tejet (eretileg simán kellene hagyni, de szerintem úgy túl keserű). Előkészítünk egy nagy üvegtálat és elkezdjük összerakni a tiramisut.

5. A babapiskóták egyik felét belemártjuk a kávéba és a kávés felével felfelé belerakjuk az első réteget a tálba, aztán mehet rá 1 réteg krém. Utána megint babapiskóta, megint krém, addig amíg van a masszából. A legfelső réteg krém legyen és a végén szitáljunk rá kakaóport. Ezután mehet be a hűtőbe kb. 3 órára.

 dsc_0386.JPG

Start the new year with my favorite dessert: the tiramisu. I use this recipe a long time ago and it always perfect. Easy to make it.:)

Ingredients:

500g mascarpone cheese

3 eggs yolk

3 eggs white

150 g sugar

1 tsp rum flavor

coffee+sugar+milk

pieces of sponge cake

cocoa powder

1. Separate the egg's whites and yolks into two mixing bowls. Mix the egg yolk with the sugar until it starts to be white. Beat the egg white with a hand mixer until it's hard.

2. Add the mascarpone cheese into the egg yolk and mix it until it start to be smooth.Add the rum flavor. Than pour the hard egg white into the cream and blend it very carefully.

3. Make the coffee, flavor it with the sugar and the milk. Prepare a big glass bowl. Soak the pieces of sponge cake into the coffee and put one layer on the bottom of the bowl. Than put one layer cream and one layer sponge cake again, until no more cream left. The last layer should be cream. Dust the top with cocoa powder and put it into the fridge for 3 hours.

Szólj hozzá

sweet