Pita burger
Ezt a receptet egy nagyon jó barátomnak, Gergőnek, szeretném ajánlani, aki legalább annyira fanatikusan rajong a jó kajákért, mint én. A koncepció a sima hamburgerből indul, de mivel itt nem nagyon lehet kapni klasszikus hamburgerzsömlét, mint otthon, ezért az ember lánya próbálkozik mással is. A pita jól bevált ennél a receptnél, de fontos, hogy ne tömjük halálra a zöldségekkel, mert akkor szétszakad. Minden esetre ezt az ételt is besoroltam az egészséges kategóriába a sok zöldség és az alacsony zsírtartalmú marhahús miatt. Gyorsan elkészül és akár egy házimozizós estére is kiváló a haverokkal.
Hozzávalók:
A húspogácsához:
500 g jó minőségű darált marhahús
kis csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tojás
1-2 ek zsemlemorzsa
A snidlinget apróra vágjuk amennyire csak tudjuk. A darálthúst belerakjuk egy tálba és belekeverjük a hozzávalókat. A fokhagymát belenyomjuk, de ha nincs friss fokhagymánk az se baj, szórhatunk bele port is.
A tálaláshoz szükségünk lesz még zöldségekre:
fejes saláta
uborka
paradicsom
paprika
savanyú káposzta
Ezeket mind kis darabokra vágjuk.
Illetve szószokra (tetszőlegesen ízlés szerint): édes chili szósz, ketchup, mustár, majonéz
És 6 db pitára. A pitát érdemes egy kicsit sütőben vagy mikróban megmelegíteni mielőtt beletöltjük a húst ésa zöldségeket.