2015. okt 25.

Pita burger

írta: Nikolett Bóta
Pita burger

12179299_1125664417464650_1982536667_n.jpg

Ezt a receptet egy nagyon jó barátomnak, Gergőnek, szeretném ajánlani, aki legalább annyira fanatikusan rajong a jó kajákért, mint én. A koncepció a sima hamburgerből indul, de mivel itt nem nagyon lehet kapni klasszikus hamburgerzsömlét, mint otthon, ezért az ember lánya próbálkozik mással is. A pita jól bevált ennél a receptnél, de fontos, hogy ne tömjük halálra a zöldségekkel, mert akkor szétszakad. Minden esetre ezt az ételt is besoroltam az egészséges kategóriába a sok zöldség és az alacsony zsírtartalmú marhahús miatt. Gyorsan elkészül és akár egy házimozizós estére is kiváló a haverokkal.

Hozzávalók:

A húspogácsához:

500 g jó minőségű darált marhahús

kis csokor snidling

1 gerezd fokhagyma

só, bors

1 tojás

1-2 ek zsemlemorzsa

A snidlinget apróra vágjuk amennyire csak tudjuk. A darálthúst belerakjuk egy tálba és belekeverjük a hozzávalókat. A fokhagymát belenyomjuk, de ha nincs friss fokhagymánk az se baj, szórhatunk bele port is.

12179257_1125664430797982_1308758827_n.jpg

A tálaláshoz szükségünk lesz még zöldségekre:

fejes saláta

uborka

paradicsom

paprika

savanyú káposzta

Ezeket mind kis darabokra vágjuk.

Illetve szószokra (tetszőlegesen ízlés szerint): édes chili szósz, ketchup, mustár, majonéz

És 6 db pitára. A pitát érdemes egy kicsit sütőben vagy mikróban megmelegíteni mielőtt beletöltjük a húst ésa zöldségeket.

Szólj hozzá

lowfat