2015. sze 12.

Szilvás rácsos pite

írta: Nikolett Bóta
Szilvás rácsos pite

11998676_1105996402764785_1422959001_n.jpg

Nagyon megkívántam a szilvát, itt kint viszont nem lehet normálisat kapni, így marad anyum otthonról küldött szilva befőttje...viszont a sütit is megkívántam...Mit lehet ilyenkor tenni? Hát bizony szilvás pitét kell sütni. Gyorsan kész van és nem kell hozzá sok minden.

Hozzávalók:

15 dkg vaj

30 dkg finomliszt

10 dkg cukor (én Truviát használtam, abból elég 5dkg is)

12000107_1105996409431451_1075359308_n.jpg

1 tojás 

1 teáskanál sütőpor

2 ek tejföl 

60 dkg szilva (vagy 1 üveg szilva befőtt)

szilva lekvár (elhagyható)

fahéj ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

1. A szoba hőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, tojást, sütőport, tejfölt és addig gyúrjuk, amíg masszív tésztát kapunk. Picit berakjuk a hűtőbe, amíg előkészítjük a tepsit vagy sütőformát.

2. A tepsit vagz pitesütő tálat kivajazzuk és lisztezzük. A tésztánkat kivesszük a hűtőből és 3/4-1/4 arányban elvágjuk, a kisebb részt félre tesszük. A nagyobb részt lisztezett deszkán kinyújtjuk és belerakjuk a tepsibe/formába.

3. Első rétegben én megkentem a tésztát fahéjas szilva lekvárral. Erre pakolgattam rá szép sorban a fél szilvákat. A tetejét megszórjuk fahéjjal.

4. A kisebb rész tésztát kinyújtjuk és hosszú csíkokat vágunk belőle, ebből lesz a rács.

5. Ha mindez megvan, akkor a sütőt előmelegítjük 180ºC-ra és kb. fél órát sütjük a piténket.

11997367_1105996369431455_1572690032_n.jpg

Szólj hozzá

nonhealthy