2014. dec 09.

Karácsonyi pudding / Christmas pudding

írta: Nikolett Bóta
Karácsonyi pudding / Christmas pudding

christmas-pudding-on-red-tablecloth.jpg

Íme a recept, amit ígértem. Én most nem készítettem el, de gondoltam jól jöhet, ha valaki angolosan szeretne karácsonyozni. :)

Hozzávalók:

100 g mazsola

100g arany mazsola

100 g ribizli

70ml cider

70 ml alkoholos gyömbér sör

2 evőkanál rum

75g őrölt mandula

1 teáskanál karácsonyi fűszerkeverék (őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió)

1/4 teáskanál szerecsendió

1 tk fahéj

1 tk szódabikarbóna

100 g kókuszreszelék

100g kókuszvaj

200 g kókuszkrém

75g alma, hámozva és felkockázva

fél narancs héja

fél citrom héja

2 tojás

Elkészítés:

1. Helyezd az összes szárított és cukrozott gyümölcsöt egy tálba és áztasd az alkoholban egy egész éjszaka.

2. Keverd össze az őrölt mandulát a fűszerekkel és a szódabikarbónával.

3. Add hozzá a fűszeres keverékhez a kókuszreszeléket, kókuszvajat és krémet.

4. Szűrd le az alkoholba áztatott gyümölcsöket (az alkoholt rakd félre) és keverd hozzá a fűszeres keverékhez az almával és a lereszelt citrushéjakkal együtt.

5. Egy külön tálba keverd össze a tojásokat az alkohollal. Ezt a keveréket öntsd hozzá a gyümölcsökhöz és alaposan keverd össze.

6. Öntsd bele egy enyhén kivajazott kerek hőálló tálba, rakj a tetejére sütőpapírt, végül egy alumínium fóliával jó alaposan zárd le.

7. Most jön a neheze. Gőzöld 8 órán (igen, jól látjátok, tényleg 8) keresztül méghozzá úgy, hogy egy fazékba vizet forralsz és a pudingos tálat beleállítod, úgy, hogy a víz a tetjéig érjen. Bizonyos időközönként ne felejtsd el pótolni az elpárolgott vizet'

8. Ha eltelt a 8 óra vedd ki a vizes fazékból és hagyd kihűlni. Vedd le róla a sütőpapírt és a fóliát és rakj rá újakat. Helyezd el egy hűvös helyen karácsony napjáig. Ezt azért írtam így, mert kiderült, hogy akár 2 hónapig is eláll! Én mondjuk, nem tárolnám addig...

9. Tálalás napján ismét gőzölni kell 2 órán keresztül. Ezután szedd le róla a fóliákat, egy késsel lazitsd ki a puding oldalát a tálból, majd egy felmelegített tálra borítsd rá. És voilá, ha minden jól megy van egy szép karácsonyi puddingod. Brandy vagy rum szósszal lehet tálalni.(rum+ vaj + barnacukor)

A receptet és a képet erről a blogról szedtem:

Here is the english version of the recipe. I won't make it, but if you would like this blog will be useful: (I wrote the recipe from this blog and used the picture also)

http://www.theforeverplan.co.uk/recipes/christmas-pudding-grain-free/

Szólj hozzá

sweet international