2014. nov 22.

Tojás helyettesítők / Egg substitutions

írta: Nikolett Bóta
Tojás helyettesítők / Egg substitutions

Sajnos egyre több embernek van tojás allergiája és ők sokszor azt a megoldást választják, hogy inkább nem sütnek semmit és nem is főznek olyan ételt, amihez tojást kéne használni. Pedig mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. El se hinnétek mi mindent lehet tojás helyettesítésére használni.

Íme a lista ( a teljesség igénye nélkül):

1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz = 1 tojás (érdemes jól összeturmixolni, hogy tojás állagú legyen)

1 evőkanál chia mag + 1/3 bögre víz = 1 tojás (keverd össze és hagyd állni 15 percig)

1 evőkanál szója protein por + 3 evőkanál víz = 1 tojás

1 evőkanál agar agar + 1 evőkanál víz = 1 tojás

1/2 pürésített banán (jó érett) = 1 tojás

1/4 bögre édesítetlen almapüré = 1 tojás

3 evőkanál mogyoróvaj (itt a földimogyoróra kell gondolni) = 1 tojás

Az, hogy melyiket használjuk, az nyilván a recepttől függ.

 

no-eggs.jpg

 

Nowadays more and more people have got egg allergy. Most times they chose the simplest solution: they don't bake or cook nothing what contain egg. But we can solve this problem, easier than you think. You can use a lots of things instead of egg.

This is a list what you can use:

1 tbsp ground flex seed + 3 tbsp water = 1 egg (blend until mixture is thick, creamy and egg-like)

1 tbsp chia seed + 1/3 cup water = 1 egg (mix and let sit for 15 minutes)

1 tbsp soy protein powder + 3 tbsp water = 1 egg

1 tbsp agar agar + 1 tbsp water = 1 egg

1/2 mashed banana (ripe banana) = 1 egg

1/4 cup unsweetened applesauce = 1 egg

3 tbsp peanut butter = 1 egg

It's depend of the recipe which one you chose.

Szólj hozzá

other