Áfonyás krémtúró / Blueberry cottage cheese cream
Tegnap már kezdtem igazán helyszűkében lenni a hűtőben, így elkezdtem gondolkozni mit lehet csinálni a maradék alapanyagokból. Az itthon fellelhető dolgok összemixelése után egy finom kis túrókrém lett az eredmény.
Hozzávalók:
200g habtejszín
250g túró
2-3 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3-4 evőkanál feketeáfonya lekvár
Az elkészítése igen egyszerű: keverd őssze az összes hozzávalót, majd egy robotgéppel addig mixeld, amíg szép habos nem lesz. Végül öntsd kis tálkákba és a tetejére rakj egy teáskanál lekvárt.
Yesterday I realized that I hasn't got space in the fridge, so I started to think, what can I do with the remainder ingredients. I found some cottage cheese and double cream so in the and I made a dessert cream.
Ingredients:
200ml double cream
250g cottage cheese
2-3 tbsp sugar
1 tsp vanilla extract
3-4 tbsp blueberry jam
Very easy to prepare it: Just mix together all the ingredients with a hand mixer or blender until the cream will be smooth and foamy. Pour it into little bowls and when you serve it put 1 tsp blueberry jam on the top.