2015. sze 26.

Leszokunk a dohányzásról 2. rész

írta: Nikolett Bóta
Leszokunk a dohányzásról 2. rész

Nos miután beléptünk abba a fázisba, hogy a dohányzásról is és a rágózásról is leszoktunk, íme pár új megfigyelés és hasznos tipp.

1. Foglald le magad. Úgy a legkönnyebb nem gondolni a dohányzásra, ha új feladatot adsz az agyadnak, pontosabban próbálod lefoglalni minden percben. Ez több szempontból is hasznos. Először is nem gyújtasz rá, másodszor abban az időben, amikor cigiznél valami más hasznos dolgot csinálsz. Pl. kezdjük ott, hogy melóban nem gyújtunk rá, még szünetben sem. Ez alap. Aztán hazaérsz, ami az én esetemben azt jelenti, hogy ebédelek (ami legalabb egy 30-40 perces elfoglaltsag már alapból). Utána jön/jönne a pihenő idő. Nem azt mondom, hogy ne pihenj, de mindannyian tudjuk, hogy az unatkozó ember hajlamosabb rágyújtani, és annyi mindent lehet/ne csinálni helyette. Csak pár opció a sokmillióból: menj el edzeni (ezt már az előző cikkben megbeszéltük, hogy fontos), olvass (az agyad karbantartása olvasással az egyik legjobb dolog, amit pihenés képpen tehetsz), ha jó az idő menj el sétálni, találkozz a barátaiddal, nézz filmet (bár ez már végképp a relax programba tartozik), szexelj (ha van párod, akkor ez az egyik legjobb közös elfoglaltság és még meg is mozgat ;) ), süss, főzz, utazz, járj el tanfolyamokra stb...

2. Térjünk vissza az edzésre. Fontos, hogy ha eldöntöd, hogy jársz, akkor járj rendszeresen. Nekem sokkal több energiám van így, hogy nem dohányzok és szeretném is használni ezeket a plusszban bejött energiákat. Az fontos, hogy megtaláljuk azt a mozgásformát, ami nem csak átmozgat, de boldoggá is tesz. Ez mindenkinek más. Van aki a spinninget szereti, van aki futni szeret, van aki fitness edzésre járni. Nekem a Bodz combat nevű edzés jött be. Ez igazából küzdősporttal kombinált fitness. 90%-ban box elemekkel. Akit érdekel, az itt nézhet róla egy rövid videót:  

 

3. Volt pár olyan kérdés, hogy mivel lehet még méregteleníteni spirulinán kívül. Igazából sok mindennel, a teljesség igénye nélkül: búzafűpor, árpafűpor, máriatövis, articsóka (utóbbi kettő főleg a májat méregteleníti), chlorella alga, lucerna por stb...Ezek nem csak méregtelenítenek, hanem lúgosítanak is egyben. Egy pohár citromos víz ébredés után szintén szépen tisztítja a szervezetünket, mondjuk ez nálam nem opció, mivel hajnalban kelek, így az első a kávé. Anélkül nem tudnék elindulni, így a citromos víz kiesett.

4. Ami szintén fontos és még nem beszéltünk róla, az az, hogy sokkal könnyebb ezt az egész hercehurcát végigcsinálni, ha vannak emberek, akik támogatnak benne. Nem másokért tesyed, hanem magadért, de mégis jól esik, ha vannak olyanok, akik lelkiekben szurkolnak neked. Az én esetemben ez a párom, aki bár nem tesz semmit csak jelen van a kis életemben, mégis sokat segít. Aztán ott van Grácia barátnőm, aki főleg az edzés részében segít, mert vele járok el az edzőterembe (ami igazából egy egészségközpont, mert nem csak kondigépek vannak). Ketten motiváltabbak vagyunk, mint egyedül, így húzzuk egymást előre, hogy ahelyett, hogy péntek este otthon cidert iszogatnánk, inkább elmegyünk mozogni.

Ennyit mára, ha kérdésetek van, akkor hajrá, megpróbálok válaszolni. A blog email címe: catpawkitchen@gmail.com. Legközelebb valami izgis recepttel jelentkezem, legyen szép hétvégétek!

Szólj hozzá