2015. jan 10.

Piña colada szelet / Piña colada slice

írta: Nikolett Bóta
Piña colada szelet / Piña colada slice

dsc_0036.JPG

Kísérleti jelleggel indult és ,,majd csak lesz belőle valami" címen folytatódott. Valami könnyű sütit szerettem volna enni, de csak a klasszikusok jutottak eszembe, meg az, hogy uncsi. Benéztem a szekrénybe, hogy milyen hozzávalókból lehet válogatni és visszaköszönt 1 zacskó kókuszliszt és 2 zacskó kókuszreszelék, illetve anyum ananász lekvárja, aminek valami különleges felhasználást tartogattam. A joghurttól könnyű lett a tészta, mint a pillecukor. az íze pedig isteni. A forró budapesti nyári éjszakák jutnak róla eszembe, amikor a csajokkal elmentünk koktélozgatni. Úgy is mondhatnám, hogy igazi csajos süti lett. Így született ez a recept:

Hozzávalók:

6 tojás

75g kókuszliszt (ha nincs, kiválthatjátok kókuszreszelékkel)

100g kókuszreszelék

500 ml natúr joghurt

200g cukor

fél zacskó sütőpor

3 ek rizsliszt

1 csipet só

250ml kókuszkrém

ananász lekvár (a tetejére)

ananász darabok

1. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral fehéredésig, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet, rizslisztet és a kókuszreszeléket, végül a sütőport. Hozzákeverjük a joghurtot és a kókuszkrémet.

2. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a másik masszába és óvatosan elkeverjük benne.

3. Egy közepes tepsit kivajazunk és sütőpapírt teszünk bele. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A masszát beleöntjük a tepsibe és mehet be a sütőbe. Addig sütjük, amíg a teteje be nem barnul és szivacsos állaga lesz.

4. Amikor kihűlt megkenjük a tetejét ananász lekvárral és ananász darabokat szórunk rá.

dsc_0037.JPG

 

 

 

Szólj hozzá

sweet