Piña colada szelet / Piña colada slice
Kísérleti jelleggel indult és ,,majd csak lesz belőle valami" címen folytatódott. Valami könnyű sütit szerettem volna enni, de csak a klasszikusok jutottak eszembe, meg az, hogy uncsi. Benéztem a szekrénybe, hogy milyen hozzávalókból lehet válogatni és visszaköszönt 1 zacskó kókuszliszt és 2 zacskó kókuszreszelék, illetve anyum ananász lekvárja, aminek valami különleges felhasználást tartogattam. A joghurttól könnyű lett a tészta, mint a pillecukor. az íze pedig isteni. A forró budapesti nyári éjszakák jutnak róla eszembe, amikor a csajokkal elmentünk koktélozgatni. Úgy is mondhatnám, hogy igazi csajos süti lett. Így született ez a recept:
Hozzávalók:
6 tojás
75g kókuszliszt (ha nincs, kiválthatjátok kókuszreszelékkel)
100g kókuszreszelék
500 ml natúr joghurt
200g cukor
fél zacskó sütőpor
3 ek rizsliszt
1 csipet só
250ml kókuszkrém
ananász lekvár (a tetejére)
ananász darabok
1. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral fehéredésig, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet, rizslisztet és a kókuszreszeléket, végül a sütőport. Hozzákeverjük a joghurtot és a kókuszkrémet.
2. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a másik masszába és óvatosan elkeverjük benne.
3. Egy közepes tepsit kivajazunk és sütőpapírt teszünk bele. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A masszát beleöntjük a tepsibe és mehet be a sütőbe. Addig sütjük, amíg a teteje be nem barnul és szivacsos állaga lesz.
4. Amikor kihűlt megkenjük a tetejét ananász lekvárral és ananász darabokat szórunk rá.