Blondie / White chocolate blondies
Ma a szőkéknek kedvezünk ezzel a karácsonyi sütirecepttel, ami nem csak karácsonyra ajánlott, hanem bármikorra. Nagyon gyorsan elkészíthető, így ha időszűkében vagyunk a karácsonyi rohanásban, akkor ez lesz a legjobb választás.
Hozzávalók:
100g vaj (vagy margarin)
2 ek méz
280g fehér csokoládé (apró darabokra törve)
4 tojás
180g cukor
190g finomliszt
fél csomag sütőpor (vagy fél teáskanál)
23cm-es kerek sütőforma (lehet akár kistepsi is)
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra. A sütőformát vajazd ki és tegyél bele sütőpapírt, vagy lisztezd meg.
2. Melegítsd meg a vajat egy kis fazékban, majd keverd hozzá a fehér csokit és a mézet. Olvaszd fel őket addig, amíg szép sima masszát kapsz.
3. A tojásokat és a cukrot egy tálban keverd össze, közben mérd ki a lisztet.
4. Ha a csokis keverékünk szépen felolvadt, öntsd bele a tojásos cukros tálba, keverd jó alaposan össze, végül add hozzá a lisztet és a sütőport.
5. Öntsd bele az előkészített sütőformába a masszát, majd tedd be sülni kb. 20-25 percre. Akkor lesz jó, ha a teteje már barnul, viszont érintésre még szivacsos állagú.
6. Ha megsült, tedd félre hűlni. Tálaláskor önts rá málnalekvárt. (Igazából bármilyen pirosgyümölcsös lekvárral tálalható) Én anyum házi málnalekvárját használtam. :)
Today favors for the blonde with this Christmas recipe. It's not just suitable for Christmas, you can make it every time. This recipe is ideal if you haven't got too much time in the Christmas period. You can prepare this dessert fast.
Ingredients:
100g unsalted butter
2 tbsp honey
280g white chocolate, broken into small pieces
4 eggs
180g caster sugar
190g plain flour
1/2 tsp baking powder
23cm square cake tin
1. Preheat the oven to 170°C and butter and line the cake tin with baking paper.
2. Tip the butter, honey and chocolate into a pan, place over a very low heat and stir occasionally until melted.
3. Lightly beat the eggs with the sugar in one bowl and sift the flour with the baking powder into another.
4. Once the chocolate mixture has melted, stir in the eggs and sugar, then carefully fold in the flour mix.
5. Pour the mixture into the prepared tin and bake for 20-25 minutes or until lightly golden on the surface, but soft and fudgy on the inside.
6. Remove from the oven and leave to cool in the tin for 5 mintes before lifting out onto a wire rack. You can serve it with raspberry jam (or other red berry).