2014. nov 24.

Thai kókusztejes csirkeleves / Thai chicken soup with coconut milk

írta: Nikolett Bóta
Thai kókusztejes csirkeleves / Thai chicken soup with coconut milk

leves2.JPG

Ez a kedvenc thai levesem és az elkészítése is nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

400g csirkemell filé

Thai zöldségmix (fagyasztott), vagy friss zöldségek (karfiol, szójabab csíra, bambuszrügy, zöldbab, póréhagyma, vöröshagyma, kaliforniai paprika, borsó, csíkokra vágott fafülgomba, répa, zellerszár stb...)

2 ek szójaszósz

2 tyúkhúsleves kocka

1 fej vöröshagyma

3 l víz

oliva olaj

őrölt citromfű

só, bors

őrölt római kömény

őrölt koriander

chilli szirup és őrölt chilli

200ml kókusztej vagy krém

Elkészítés:

1. A vöröshagymát kockákra vágjuk és oliva olajon megdinszteljük. A húst apró kockákra vágjuk és megpároljuk a hagymán.

2. Felöntjük fél liter vízzel és elkezdjük befűszerezni. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés citromfűvel, korianderrel és római köménnyel. Belekeverjük a 2 evőkanál szójaszószt és beledobjuk a 2 tyúkhúsleves kockát. Adunk hozzá 1 evőkanál chilli szószt és 1 kávéskanál őrölt chillit.

3. Hozzáöntjük a maradék vizet és belerakjuk az összes zöldséget. Alacsony lángon 1 órán keresztül főzzük, hogy minden zöldség szépen megpuhuljon. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor minden fűszerből rakunk még bele.

4. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kókusztejet.

leves4.JPG

This is my favorite thai soup and very easy to make it.

Ingredients:

400g chicken breast fillet

thai vegetable mix or oriental mix (frozen) or fresh vegetables (red pepper, onion, spring onion, black fungus mushroom, celery, bamboo shoots, soybean germ, cauliflower, green bean, peas, carrot etc...)

2 tbsp soy sauce

3 liter water

200ml coconut milk

salt, black pepper

ground lemongrass

ground coriander

ground Roman cumin

olive oil

chicken stock (2 cube)

1 onion

chilli sauce and ground chilli

 

1. Slice the onion and braise it on a little olive oil. Cut the chicken into little slices and braise it on the onion.

2. Add half liter water to the chicken and add the seasoning. ( salt, pepper, cumin, coriander, lemongrass, 2 tbsp soy sauce, 1 tbsp chilli sauce and ground chilli and the chicken stock)

3. Add the other 2 and half liter water and cook it until 1 hour to make sure that the vegetables cooked well. Taste it and if it's necessary add more seasoning again. 

4. Remove the pot from the gas and add the coconut milk. Mix it well and the soup is ready.

leves5.JPG

Szólj hozzá

international lowfat