2014. dec 14.

Kókuszos fehér csokis trüffel / Coconut-white chocolate truffle

írta: Nikolett Bóta
Kókuszos fehér csokis trüffel / Coconut-white chocolate truffle

dsc_0218.JPG

Újabb trüffel ötlet karácsonyra, hiszen a házi készítésű édesség mindig jobb, mint a boltban vásárolt!

 

Hozzávalók:

250g fehér csokoládé

150ml habtejszín

6 ek kókuszreszelék

+ kókuszreszelék a görgetéshez

Elkészítés:

Készítsd elő a fehér csokit egy hőálló tálba. Egy kis fazékban melegítsd meg a tejszínt, szórd bele a kókuszreszeléket és kevergesd 5-10 percig. Amikor már elég forró, öntsd rá a fehér csokira és keverd addig, amíg a csoki teljesen el nem olvad. (Ha nem akarna felolvadni, akkor gőz fölött melegítsd addig, amíg sima masszát nem kapsz.) Ha kész a sima massza rakd be a hűtőbe 5-6 órára vagy egész éjszakára.

Ha eléggé megszilárdult, akkor evőkanállal kis darabokat szaggatunk belőle és egy sütőpapírral letakart tányérra rakjuk a kis darabokat, majd vissza a hűtőbe 10 percre.

Egy tálba kókuszreszeléket szórunk és minden egyes darabot alaposan megforgatunk benne, kis golyókat formázunk. Ha minden darab kész van, akkor visszarakjuk őket a hűtőbe tálalásig.

Ha trüffelt adsz ajándékba, akkor figyelj rá oda, hogy ezek tejszínnel készülnek, hűtőben max. 1 hétig állnak el! Így mindig frissen célszerű elkészíteni 1 nappal az ajándékozás előtt.

 dsc_0215.JPG

 

New truffle idea for Christmas, because the home made desserts always better.:)

 

Ingredients:

250g white chocolate (broken into small pieces)

150ml double cream

6 table spoon desiccated coconut

+ desiccated coconut to cover the balls

Put the white chocolate pieces into a heatproof bowl. Pour the double cream into a small saucepan and heat it. Add the desiccated coconut to the cream and mix it well. Bring it to the boil. When it's done pour the hot cream over the chocolate and stir it with a spatula until the chocolate has melted and become smooth. (You can use a stick blender if you want.)

Put it into the fridge for 5-6 hours or overnight.

Use a teaspoon to scoop out small spoonfuls of the truffle mix onto a baking tray or plate. Place truffles in the fridge to set for 10-15 minutes. Dust the palm of your hand with desiccated coconut and roll each piece into a neat ball. Place the truffles back in the fridge to set once more 10-15 minutes. 

dsc_0214.JPG

Szólj hozzá