2015. sze 10.

Sült pisztráng

írta: Nikolett Bóta
Sült pisztráng

11997146_1105136859517406_1403045995_n.jpg

Ahogy azt ígértem jöjjön ez az egyszerű, de nagyszerű recept. A sztori annyi, hogy Szívemcsücskének van itt kint Skóciában egy barátja, aki nagyon szeret horgászni és tőle kaptunk egy jól fejlett példányt ajándékba. Én a magam részéről meg is lepődtem, mert eszembe nem jutott volna, hogy itt lehet pisztrángot fogni, de ha már van, akkor örüljünk neki, hiszen ennek a halnak is finom vörös húsa van és tele van omega 3 zsírsavakkal, ami jót tesz a szívnek, memóriának, vérkeringésnek. Fűszerezését tekintve ugyan abban gondolkodhatunk, mintha lazacot sütnénk, még az ízük is hasonló.

Hozzávalók:

1 db pisztráng (kibelezve, feje-úszója levágva)

kakukkfű

rozmaring

bors

teavaj

chilli

A művelet csak annyi hogy a hal mindkét oldalát beszórjuk a fűszerekkel jó vastagon. A hasába ugyan így jó sok fűszert szórunk és belrakunk egy kis kocka vajat. Egy kis kocka vajat a hal alá teszünk, egy másik kocka vajat a tetejére. Berakjuk a sütőbe 175-180 ºC-ra kb. fél órára, félidőben megfordítjuk. Kép sajnos csak a nyers állapotról van, annyira éhesek voltunk, hogy gyorsan meg is ettük, nem élte meg a feényképezést. Köretnek paradicsomsalátát és burgonya krokettet javasolnék hozzá. 

Szólj hozzá

lowfat