Brokkoli krémleves / Broccoli cream soup
A brokkoli krémleves régóta nagy kevencem egyrészt, mert finom, másrészt, mert könnyen és gyorsan elkészíthető. Ha valami könnyű és gyors levesre vágytok, akkor itt van a tuti befutó.
Hozzávalók:
0,5 kg brokkoli
200 ml főzőtejszín
tyúkhúsleves alaplé (vagy 2 húsleves kocka)
1 liter víz
5 dkg vaj
só
bors
csipet szerecsendió
1. Felrakjuk a vizet forrni és beledobjuk a 2 húsleves kockát (vagy a húsleves alaplevet használjuk). A brokkolit kis darabokra szedjük és belerakjuk a levesbe. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici szerecsendióval és addig főzzük, amíg a brokkoli meg nem puhul.
2. Kiszedjük a brokkolit a levesből és belerakjuk egy turmixgépbe pár kanál levessel és összeturmixoljuk. (Botmixerrel is elkészíthető) Ezután visszaöntjük a fazékba és felforraljuk.
3. Végül hozzáöntjük a tejszínt és a vajat, kb. 5 percig fűzzük és el is készült a finom levesünk.
4. Tálaláskor pirítsunk rá mandulát olaj nélküli serpenyőben és szórjuk a leves tetejére.
The broccoli cream soup is my favorite long time ago. It tasty and you can prepare it very fast and easy.
Ingredients:
0,5 kg broccoli
200ml double cream
1 liter water
chicken stock (fresh, or 2 cubes)
salt
pepper
ground nutmeg (just a little)
5dkg butter
1. Cut the broccoli into little pieces and put it in a pot. Pour the 1 liter water and add the chicken stock cubes. Add the salt, pepper and ground nutmeg and cook it until the broccoli is soft.
2. Take out the broccoli from the pot and put it in a food processor. Pour half liter water on it and mix it well until it will be smooth. Than pour back it into the pot and boil.
3. Add the double cream and butter, blend it and boil it again. Than we are ready.:)
4. When you serve it, you can put roasted almond on the top.