Variációk töltött pulykára 2. / Variations for turkey 2.
A pulykasütés menetét már átvettük, így nem fogom magam ismételni. A töltelék amit megosztottam veletek az előző posztban az a klasszikus angol töltelék volt, de ez pont az a része a sültnek, amit mindenki szabadon variálhat. Íme még néhány ötlet:
I. Zöldséges töltelék:
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa, felkockázva
1 szál zeller felkockázva
200g zöldborsó
200g zöldbab, felkockázva
200g gomba
petrezselyem
6 db zsemle
6 db tojás
majoranna, só, bors, kurkuma
1. Az összes zöldséget felaprítjuk. A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket és megpároljuk őket.
2. A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
3. A zöldségeket összekeverjük a tojásaokkal zsemlével és a fűszerekkel.
4. Beletöltjük a pulykába vagy külön kisütjük.
II. Az aszalt szilva is mindig nyerő, mert tökéletesen harmonizál a pulykahusival. Ebben az esetben csak feldaraboljuk az aszaltszilvákat és beletöltjük a pulykába.
III. Sonkás töltelék:
20 dkg sonka
4 közepes csemegeuborka
3 ek tejföl
1 ek torma
csipet só, bors
A sonkát és az ubit nagyon apró darabokra vágjuk, hozzákeverjük a tejfölt és a tormát, picit megsózzuk és borsozzuk és már lehet is tölteni vele a madarat.
Last time I wrote how to roast the turkey, now I will write some stuffing variations for you:
I. Vegetable stuffing:
1 big onion
3 cloves garlic
2 carrot, chopped into little pieces
1 celery
200 g green pea
200 g green bean
200 g mushroom
parsley
6 rolls
6 eggs
salt, marjoram, pepper, turmeric
1. Fry the onion on a little oil, add the chopped vegetables and cook them.
2. Soak the rolls into water and after run off the water and chop the wet rolls into little pieces.
3. Mix together the vegetables, the rolls, the eggs and the spices.
4. Put the stuffing into the turkey or make little balls and roast them.
II. The another popular version is the pitted prunes. Just cut the prunes into little pieces ant stuff the bird with it.
III. Ham stuffing:
200g ham, cut into little pieces
4 cucumber pickles, cut into little pieces
3 tsp creme fraiche
1 tsp horse-radish
pinch of salt, pepper
Mix together every ingredients.:)